ua en ru

Справа Бубенчика: прокуратура клопотатиме про домашній арешт

Справа Бубенчика: прокуратура клопотатиме про домашній арешт Фото: Іван Бубенчик (facebook.com/Іван-Бубенчик)

Бубенчика обвинувачують за двома статтями кримінального кодексу

Прокуратура проситиме про цілодобовий домашній арешт Івану Бубенчику. Про це повідомила прокурор у справі Анжела Стрижевська після судового засідання у Печерському районному суді Києва, передає кореспондент РБК-Україна.

"Підстава для зміни підозри… Я вважаю, що багато переконливих доказів вчинення ним вбивства. Там виходять статті 348 (посягання на життя правоохоронця, - ред.) та стаття 263, частина перша (незаконне поводження зі зброєю, - ред.). Прокуратура буде просити домашній арешт. Статтю 115 (умисне вбивство, - ред.) скасували через те, що я вважаю, що немає достатніх підстав для висунення підозри за статтею 115", - сказала прокурор.

Адвокат Ігор Коржук заявив, що вони знову будуть подавати клопотання про виклик свідків.

Разом з тим, в суді у вівторок, 24 квітня, встигли розглянути два клопотання. Так, перше клопотання стосувалось виклику на допит осіб, які, за словами сторони захисту, мали свідчити про невинуватість Бубенчика. Друге клопотання стосувалось зміни старшого групи прокурорів. Обидва клопотання суддя відхилив.

Додамо, що також у суд сьогодні прийшли народні депутати Єгор Соболєв та Семен Семенченко, які висловили готовність взяти Бубенчика на поруки.

Нагадаємо, сьогоднішнє засідання щодо обрання міри запобіжного заходу Івану Бубенчику - активісту Євромайдану, котрого підозрюють у причетності до вбивства службовців спецпідрозділу "Беркут", перенесли на 27 квітня. Сторона захисту хоче ввести у процес ще двох адвокатів.