ua en ru

Справа 2 травня в Одесі: до суду доставили двох фігурантів справи

Справа 2 травня в Одесі: до суду доставили двох фігурантів справи Фото: суд (Pixabаy)

Долженкову і Мефедову вручили підозра в сепаратизмі

В Київський районний суд Одеси доставили двох фігурантів "справи 2 травня", яким вручили підозру у сепаратизмі після виправдання за старим звинуваченням. Про це повідомляє місцеве видання "Думська".

Повідомляється, що Сергію Долженкову і Євгену Мефедову повинна бути обрано запобіжний захід у рамках кримінального провадження за частиною 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Так, біля будівлі суду для забезпечення правопорядку були стягнуті сили поліції. Тут же чергують і кілька сотень представників проукраїнських організацій. Відзначено, що їх блокують правоохоронці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники Служби безпеки України затримали двох фігурантів "справи 2 травня в Одесі відразу після виправдання.

"Проросійських учасників трагічних подій 2 травня 2014 року в Одесі Сергія Долженкова і Євгена Мефедова (громадянин РФ), тільки що виправданих судом Чорноморська по справі про масові заворушення, знову затримали", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, співробітники СБУ та прокуратури безпосередньо в залі суду оголосила їм про нову підозру, що їм інкримінують посягання на територіальну цілісність і недоторканність України - ст. 110 КК.