ua en ru

Dell купує виробника програмного забезпечення для зберігання даних 3Par (США) за 1,15 млрд дол

Американський виробник комп'ютерних систем Dell Inc. підписав угоду про покупку виробника систем і програмного забезпечення для зберігання даних і управління інформацією 3Par Inc. (США) за 1,15 млрд дол. Як повідомляється, вся сума буде виплачена готівкою з розрахунку 18 дол./акція, що на 8,35% перевищує ринкову вартість акцій 3Par на закритті торгів 13 серпня поточного року. Також наголошується, що дана угода вже дістала схвалення в радах директорів обох компаній, йдеться в опублікованому сьогодні повідомленні Dell, повідомляє РБК.
Завершення процесу поглинання 3Par намічене на кінець 2010 р., а вже в 2012 р. поглинена компанія почне приносити прибуток виробникові комп'ютерів, виходить з матеріалів Dell. Також повідомляється, що після свого поглинання, 3Par буде інтегрована в портфель ключових активів Dell і забезпечить компанію можливістю створювати інноваційні продукти для зберігання і управління інформацією.
Компанія Dell з головним офісом в Остіні (штат Техас, США) заснована в 1984 р. На сьогодні компанія є світовим лідером у галузі розробки і виробництва комп'ютерних систем і третім за величиною виробником комп'ютерів у світі. Обладнання, що виробляє Dell, включає сервери, системи зберігання даних, робочі станції, мережеве обладнання, персональні комп'ютери, ноутбуки і КПК, принтери, багатофункціональні пристрої, монітори, проектори, телевізори.
Виробничі потужності компанії знаходяться в Остіні (штат Техас, США), Нешвілле (штат Теннессі, США), Ельдорадо до Сул (Бразилія), Лімерику (Ірландія), Пінанзі (Малайзія) і Сяміні (Китай). Генеральним директором Dell Inc. є її засновник Майкл Делл.