ua en ru

Делегація України провела черговий раунд переговорів з "Газпромом" з питань газової співпраці

ВАТ "Газпром" провів черговий раунд переговорів з Україною з питань співпраці в газовій сфері, йдеться в повідомленні управління інформації концерну. У ході зустрічі голова правління "Газпрому" Олексій Міллер і міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій Бойко відзначили продуктивність що ведеться діалогу, спрямованого на реалізацію досягнутих раніше домовленостей.
Між Росією і Україною в даний час йдуть активні переговори в газовій сфері. Зокрема, 25 вересня Міллер і Бойко обговорили шляхи реалізації домовленостей, досягнутих в ході переговорів, які відбулися 24 вересня 2011 р. між Президентом України Віктором Януковичем, Президентом Росії Дмитром Медведєвим і прем'єр-міністром РФ Володимиром Путіним у сфері закупівель та транзиту російського газу. За підсумками зустрічі В.Янукович відзначив, що в переговорах з РФ щодо газу досягнутий значний прогрес, що це дає підстави сподіватися на досягнення найближчим часом конкретних результатів в інтересах обох країн. Під час зустрічі було прийнято рішення про проведення в жовтні 2011 р. в Україні чергового засідання міждержавної українсько-російської комісії. Також повідомлялося, що Україна сподівається завершити переговори про перегляд газової угоди з Росією до кінця жовтня 2011 р.
19 січня 2009 р. Газпром і НАК "Нафтогаз України" підписали два контракти: купівлі-продажу на період 2009-2019 рр. і про обсяги та умови транзиту природного газу через територію України на 2009-2019 рр. Контракт на постачання газу передбачає щоквартальне формульне зміна ціни. У квітні 2010 р. Газпром і "Нафтогаз України" погодили знижку на газ для України, згідно з якою зниження становить 30% від ціни газу, але не більше 100 дол. за 1 тис. куб. м. Знижка поширюється на обсяги поставок 30 млрд. куб. м в 2010 р. і 40 млрд куб. м - в подальші роки.