ua en ru

Делегація України підніме в ПАРЄ питання "Північного потоку-2"

Делегація України підніме в ПАРЄ питання "Північного потоку-2" Фото: Олексій Гончаренко (УНІАН)

Делегація також наполягає, щоб у ПАРЄ відбулись дебати за терміновою процедурою стосовно використання хімзброї Росією у Британії

Наступного тижня українська делегація під час засідання Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) підніме питання будівництва газопроводу "Північний поток-2". Про це у кулуарах Верховної Ради заявив член постійної делегації у ПАРЄ, народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Олексій Гончаренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"На наступному тижні українська делегація у ПАРЄ буде піднімати тему "Північного потоку-2". Ми маємо зробити все можливе для протидії реалізації цього законопроекту. Ми запросили парламентарів з інших країн. Маємо довести Європі, що це використання газу як зброї проти Європи і всього світу", - заявив Гончаренко.

За його словами, українська делегація також наполягає, щоб наступного тижня у ПАРЄ відбулись дебати за терміновою процедурою.

"Дебати – стосовно використання хімічної зброї Росією у Великій Британії, її поплічниками у Сирії. Тобто, російська агресія проти світу буде темою номер 1 у ПАРЕ", - додав він.

Нагадаємо, міністр економіки Німеччини Петер Альтмайер виступає за будівництво газопроводу "Північний потік-2".