ua en ru

Правоохоронці провели близько 20 обшуків у справах про заворушення в Дніпрі 9 травня

Правоохоронці провели близько 20 обшуків у справах про заворушення в Дніпрі 9 травня Фото: заворушення

П'ятьом затриманим повідомили про підозру у хуліганстві

В рамках кримінального провадження, розпочатого за подіями в Дніпрі під час проведення святкових заходів 9 травня 2017 року, правоохоронці провели близько 20 обшуків та19 впізнань осіб. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган.

"Правоохоронними органами було затримано 7 осіб, причетних до організації та вчинення масових заворушень. Зараз 5 з них повідомлено про підозру у вчиненні хуліганських дій, масових безладів і заподіяння тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 294, ст. 293 і ч. 2 ст. 350 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-секретаря, підготовлено повідомлення про підозру для ще 3 осіб. Одному з підозрюваних вчора судом обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Щодо інших затриманих питання про обрання запобіжного заходу буде вирішено сьогодні судом.

"З однією особою укладено угоду про визнання провини, оскільки зазначений підозрюваний дав важливу інформацію і повністю співпрацює зі слідством", - резюмувала Сарган.

Так, у кримінальному провадженні визнані потерпілими 10 осіб, допитано велику кількість свідків, слідчим шляхом встановлюються джерела фінансування та організатори злочину.

#Дніпро В рамках кримінального провадження, розпочатого щодо подій у Дніпрі під час проведення святкових заходів 9 трав...

Опубліковано Ларисою Сарган 12 травня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Дніпрі суд засудив одного із затриманих в результаті зіткнень 9 травня до двох місяців арешту.