ua en ru

Справи щодо 19 "беркутівців" уже передано в суд, - Луценко

Справи щодо 19 "беркутівців" уже передано в суд, - Луценко Фото: Юрій Луценко розповів про "майданівські справи"

6 із 19 "беркутівців" перебувають під вартою, ще відносно 13-ти йде досудове слідство

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що справи стосовно 19 "беркутівців", яких підозрюють у розстрілах активістів на Майдані в 2014 році, вже передано до суду. Про це він повідомив сьогодні, 23 липня, в ефірі "112 Україна".

Генпрокурор повідомив, що 6 із 19 "беркутівців" перебувають під вартою, ще відносно 13-ти йде досудове слідство, у тому числі 5 - під вартою.

"Не пізніше кінця цієї осені вони також підуть до суду", - пообіцяв він.

За словами Луценка, ще 36 "беркутівців" перебувають у розшуку, зокрема і керівник столичного "Беркуту". Очікується, що вони будуть заочно засуджені.


"Що стосується зброї. Дійсно, за допомогою контррозвідки Міноборони ми знайшли зброю "чорної сотні", в тому числі, і снайперську гвинтівку, яку бачила вся країна під час страшних кадрів стрільби з Жовтневого палацу по Майдану. Ми знайшли цю гвинтівку разом із великою кількістю автоматів в одному з київських озер, вони були розрізані і втоплені однією групою, керівник якої проходить по слідству. На жаль, це людина, яка, за нашою версією, за вказівкою Захарченка вивела "чорну сотню" з Києва, знищила зброю, втопила її, хоча сам він був разом із нами на Майдані", - зазначив генпрокурор.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що звинувачення у зв'язку з загибеллю активістів на Майдані станом на 1 червня 2016 року були пред'явлені 55 особам.