ua en ru

Деканоїдзе подала у відставку з поста голови Нацполіції

Деканоїдзе подала у відставку з поста голови Нацполіції Фото: Деканоїдзе подала у відставку

Деканоїдзе визнала, що за рік її керівництва не вдалося очистити Нацполіцію від корупції

Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе подала у відставку. Про це вона сказала в ході прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Мої повноваження і воля не були достатніми для різких змін, моя функція виконана і у зв'язку з цим я заявляю про свою відставку", - заявила Деканоїдзе.

При цьому вона відзначила, що стала першою в історії України цивільною і політично незалежною особою, що очолила правоохоронний орган.

"Ми не працювали на публіку, багато із зробленого нами залишалося непоміченим", - сказала Деканоїдзе.

Деканоїдзе розповіла про переатестації

За її словами, за рік була розроблена і введена нова структура Національної поліції, яка стала основою для створення нового державного інституту, також вперше за історію правоохоронних органів була проведена тотальна переатестація.

При цьому Деканоїдзе визнала, що за відповідний період керівництву Нацполіції не вдалося очистити відомство від корупції.

Нагадаємо, Львівський окружний адміністративний суд в кінці жовтня зобов'язав Міністерство внутрішніх справ провести службове розслідування фактів ігнорування української мови в публічних виступах голови Нацполіції Хатіі Деканоїдзе.

В кінці вересня Деканоїдзе повідомила, що кількість злочинів зросла на 23%.

Варто також відзначити, що раніше Деканоїдзе заявила про зростання довіри до Нацполиции. Так, за її словами, довіра українців до поліції знаходиться на рівні 46%. Також вона заявляла про те, що реформа правоохоронної системи в Україні є безпрецедентною.

На даний момент, Національна поліція працює в 32 містах України.

4 листопада 2015 року Кабінет міністрів України призначив головою Національної поліції Хатію Деканоїдзе.