ua en ru

Дегрік: впровадження нового підходу до перевірок бізнесу покращить інвестиційний клімат в країні

Дегрік: впровадження нового підходу до перевірок бізнесу покращить інвестиційний клімат в країні Фото: Альона Дегрік (прес-служба)

Дегрік зазначила, що малий і середній бізнес найбільше страждають від різноманітних перевірок

Рішення Кабміну про впровадження ризико-орієнтованого підходу до системи перевірок бізнесу покращить позиції України в міжнародних рейтингах легкості ведення бізнесу, а також підвищить самозайнятість населення. Такої думки дотримується засновник і генеральний директор ФК "Леогейминг Пі" (CEO LeoGaming) Альона Дегрік (Альона Дегрік).

"Україна вже піднялася на чотири позиції в рейтингу "Doing Business 2018". Впровадження нового підходу до перевірок може ще більше зміцнити позиції нашої країни. Потрібно, звичайно, ще подивитися, як це рішення буде виконуватися на практиці, але в принципі тепер інспекційні органи будуть приходити з перевірками тільки до найбільш "ризикованих" підприємств. А значить, сумлінний бізнес буде менш залежним від перевіряючих органів", — сказала Дегрік.

На думку експерта, рішення уряду, в першу чергу, позитивно позначиться на малому і середньому бізнесі.

"Малий і середній бізнес найбільше страждають від різноманітних перевірок. Зниження їх кількості, безумовно пожвавить його. А значить, громадяни будуть активніше розпочинати власну справу, створюючи робочі місця та наповнюючи бюджет податками", — вважає вона.

Крім того, Альона Дегрік вважає, що зменшення кількості перевірок поліпшить інвестиційний клімат в країні.

"Безумовно, це позитивний сигнал як для іноземних, так і для внутрішніх інвесторів. Сьогодні Україна дуже зацікавлена у збільшенні припливу інвестицій. Кабінет міністрів це усвідомлює і, отже, працює на те, щоб інвестори повірили в українську економіку", — резюмувала експерт.