ua en ru

Дефіцит платіжного балансу України сягне 4% ВВП за підсумками року, - Світовий банк

Дефіцит платіжного балансу України сягне 4% ВВП за підсумками року, - Світовий банк Фото: Світовий банк (vsemirnyjbank.org)

Україна залишається залежною від державних запозичень з зовнішніх ринків, заявили в Світовому банку

За результатами 2017 року дефіцит платіжного балансу України може сягнути 4% ВВП. Про це сьогодні під час прес-конференції заявила економіст представництва Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Анастасія Головач, передає кореспондент РБК-Україна.

"Дефіцит поточного рахунку платіжного балансу залишається на досить високому рівні і ми очікуємо, що він сягне 4% ВВП за результатами 2017 року", - заявила Головач.

Економіст зазначила, що при цьому притік прямих іноземних інвестицій є дуже низьким порівняно з докризових періодом і може сягнути лише 2% ВВП у 2017 році. За словами Головач, враховуючи розмір дефіциту платіжного балансу поточного року і недостатність прямих іноземних інвестицій, Україна все ще залишається залежною від державних запозичень з зовнішніх ринків.

Нагадаємо, у Національному банку України повідомили, що платіжний баланс держави в серпні зведений з профіцитом у розмірі 518 млн доларів.