ua en ru

Дефіцит держбюджету становить 13,4 млрд гривень, - Держказначейство

Дефіцит держбюджету становить 13,4 млрд гривень, - Держказначейство Ілюстративне фото (РБК-Україна)

У минулому році держбюджет за період за підсумками січня-липня було зведено з профіцитом 27 млрд гривень

Дефіцит державного бюджету України за підсумками січня-липня 2018 року становив 13,4 млрд гривень. Про це повідомляє Державна казначейська служба, передає "Інтерфакс-Україна".

Відзначимо, що в минулому році держбюджет за цей період був зведений з профіцитом 27 млрд гривень.

За даними Держказначейства, загальний фонд держбюджету за сім місяців цього року зведений з дефіцитом 16 млрд гривень, тоді як у минулому році загальний фонд держбюджету за цей період був зведений з дефіцитом 3,1 млрд гривень.

Також наголошується, що запозичення за сім місяців 2018 року склали по загальному фонду 94 млрд гривень при запланованих 150 млрд гривень, тоді як погашення - 121 млрд гривень при планових показниках 122 млрд гривень.

Крім того, зазначено, що приватизація за січень-липень поточного року принесла 49,9 млн гривень при очікуваних 4,6 млрд гривень.

Повідомляється, що податок на прибуток підприємств приніс 54 млрд гривень при планових показниках в 43,2 млрд гривень.

Нагадаємо, доходи держбюджету зросли в 13 разів завдяки запуску Єдиної бази звітів про оцінку та електронних майданчиків.

Як писало РБК-Україна, в Україні з початку старту боротьби з контрабандою надходження митних платежів зросли на 23% в порівнянні з відповідним періодом минулого року.