ua en ru

Дебати кандидатів: Аласанія анонсував зустріч зі штабами

Дебати кандидатів: Аласанія анонсував зустріч зі штабами Фото: Зураб Аласанія (Віталій Носач/РБК-Україна)

Зустріч має відбутися у п'ятницю

Національна суспільна телерадіокомпанія (НСТУ) у п'ятницю, 5 квітня, проведе установчу зустріч з представниками штабів кандидатів у президенти Петра Порошенка та Володимира Зеленського щодо проведення дебатів. Про це голова НСТУ Зураб Аласанія розповів журналістам.

При цьому, за словами глави НСТУ, зустріч скоріше за все відбудеться у першій половині дня.

"Завтра буде перша установча зустріч з обома штабами. Ми домовилися зустрітися й обговорити це питання", - сказав Аласанія.

Аласанія зазначив, що НСТУ обов'язково підготує проведення дебатів 19 квітня.

"19 числа між 20 і 21 годиною дебати будуть проведені в будь-якому варіанті, навіть незалежно від того, чи будуть кандидати. Ми повинні цей час забронювати саме під це. І в цей час у нас будуть або нейтральні картинки, якщо не з'являться кандидати, але вони будуть проведені. Ми будемо готові до участі обох кандидатів у будь-якому варіанті", - пояснив він.

За словами глави НСТУ, в постанові ЦВК від 2014 року детально прописаний порядок проведення дебатів. У документі не передбачені вільні формати.

"До будь-яких інших варіантів ми також готові і також відкриті до пропозицій, які прозвучали публічно", - додав глава НСТУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національна суспільна телерадіокомпанія України розпочинає переговори з дебатів Володимира Зеленського та Петра Порошенка. Аласанія підкреслював, що "Суспільне" готове провести дебати.

Як писало РБК-Україна раніше, в НСТУ заявили, що у них є технічна можливість провести трансляцію дебатів між кандидатами в президенти України на стадіоні НСК "Олімпійський". Зокрема, у телеканалу "UA: Перший" є можливість організувати трансляцію зі стадіону, однак рішення про дебатах на стадіоні повинна прийняти Центральна виборча комісія.

Так, раніше Зеленський заявив, що готовий йти на дебати з Порошенком, проте висунув ряд умов. Зокрема, він виступив за проведення дебатів на стадіоні і за медичну експертизу перед ними. Згодом Порошенко погодився на проведення дебатів на стадіоні та медекспертизу.