ua en ru

DCH вважає неоціненним внесок ЄБРР у розвиток українського бізнесу

DCH вважає неоціненним внесок ЄБРР у розвиток українського бізнесу В DCH прокоментували відкриття офісу ЄБРР в Харкові

Група DCH Олександра Ярославського вважає неоціненним внесок Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) в розвиток українського бізнесу. Про це заявила віце-президент DCH Олена Дерев'янко у своєму вітальному слові в ході презентації в Харкові регіонального офісу ЄБРР.

"Відкриття офісу ЄБРР в нашому готелі (готель Premier Palace Hotel Kharkiv 5*, збудований Олександром Ярославським для цілей проведення Євро-2012, - ред.) є логічним продовженням стратегічних зусиль DCH Олександра Ярославського та по перетворенню Харкова на центр ділової активності міжнародного рівня. Ми вважаємо неоціненним внесок ЄБРР у розвиток українського бізнесу. І будемо щасливі щодня забезпечувати "п'ятизірковий" комфорт співробітникам регіонального представництва цієї організації", - сказала вона, додавши, що ця подія є "історичним символом інтегральної єдності України та Європи".

У рамках офіційної частини директор ЄБРР в країнах Східної Європи і Кавказу Франсіс Маліж зазначив, що відкриття офісу в Харкові є свідченням активної позиції ЄБРР в Україні. "Мова йде не тільки про інвестиції, але й про створення в Україні сприятливого бізнес-клімату, який буде залучати внутрішніх і зовнішніх інвесторів", - сказав він.

Як зазначив посол ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі, Україна "проводить сміливі реформи в найбільш складних обставинах і може розраховувати на підтримку та допомогу ЄС у цій роботі".

Голова Харківської ОДА Юлія Світлична в свою чергу нагадала про недавню зустрічі президента України Петра Порошенка з президентом ЄБРР Сумою Чакрабарті, що "багато в чому визначає шляхи подальшого розвитку економіки нашої країни".

Зазначимо, у заході взяли участь директор ЄБРР в країнах Східної Європи і Кавказу Франсіс Маліж, директор ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер, посол ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі, голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична, перший заступник міського голови Харкова Ігор Терехов. Крім того, в числі присутніх були партнери ЄБРР з різних регіонів України.