ua en ru

У Давосі сьогодні стартує Всесвітній економічний форум

У Давосі сьогодні стартує Всесвітній економічний форум Фото: Всесвітній економічний форум

Економічний форум триватиме до 23 січня

В Давосі (Швейцарія) сьогодні, 20 січня, стартує Всесвітній економічний форум, який триватиме до 23 січня.

Відзначимо, до 22 січня на форумі в Давосі буде присутній президент України Петро Порошенко. Глава держави візьме участь у неформальних засіданнях світових економічних лідерів на тему "Імперативи на 2016 рік" та "Боротьба з гібридними погрозами".

Крім того, він зустрінеться з директором Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, президентом Міжнародного комітету Червоного Хреста Петером Мауэром, прем'єр-міністром Королівства Нідерландів Марком Рютте, а також з провідними представниками міжнародних ділових та інвестиційних кіл.

Форум також відвідає міністр фінансів України Наталія Яресько. В рамках зустрічей у Давосі міністр планує обговорити питання фінансової сфери в Україні, досягнення у виконанні програми реформ.

22 січня в Давосі відбудеться Український сніданок" на тему "Світ змінюється. Чи змінилася Україна?". Крім Яресько, в ньому візьме участь міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус.

Нагадаємо, раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель скасувала свою поїздку на Всесвітній економічний форум у Давосі у зв'язку із загостренням внутрішньої напруженості в країні, викликаної ситуацією з біженцями.