ua en ru

Давос-2018: Порошенко та Рютте скоординували зусилля щодо покарання винних у катастрофі МН-17

Давос-2018: Порошенко та Рютте скоординували зусилля щодо покарання винних у катастрофі МН-17 Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко подякував Рютте за політичну солідарність та практичну допомогу Україні у протидії агресії РФ

Президент України Петро Порошенко в рамках форуму у Давосі провів зустріч з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, у ході якої сторони скоординували зусилля щодо покарання винних у катастрофі МН-17. Про це йдеться у повідомленні прес-служби глави держави.

"Співрозмовники скоординували зусилля, спрямовані на покарання винних у збитті "Боїнга" Малайзійських авіаліній МН-17", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що Порошенко та Рютте відзначили активізацію двосторонніх економічних відносин та констатували позитивні результати реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Порошенко також подякував Рютте за політичну солідарність та практичну допомогу Україні у протидії російській агресії.

"Порошенко наголосив, що розраховує на подальшу підтримку Нідерландами політики санкцій щодо Росії до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, а також висловив сподівання на тісне співробітництво в ООН, зокрема у контексті непостійного членства Нідерландів у Раді Безпеки ООН у 2018 році. Президент України запросив прем'єр-міністра Нідерландів відвідати Україну з візитом", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в рамках форуму в Давосі Порошенко проводить переговори з прем'єром Нідерландів.