ua en ru

Данський суд зобов'язав водіїв Uber виплатити штраф за кожну поїздку

Данський суд зобов'язав водіїв Uber виплатити штраф за кожну поїздку Ілюстративне фото (lickr.com/Pensa Brasil)

Ще 1,5 тис. таксистів Uber можуть оштрафувати у відповідності з законами Данії

Верховний суд Данії зобов'язав чотирьох водія Uber виплатити штрафи за незаконну діяльність. Один з водіїв був оштрафований на 486,500 датських крон (78,060 доларів), передає Reuters.

Наголошується, що водіям американського сервісу були пред'явлені звинувачення у кермуванні без ліцензії та порушення закону, який передбачає додаткові правила для таксистів, які працюють в Данії.

Ухваливши таке рішення, суд дав поліції можливість оштрафувати ще 1,5 тис. таксистів Über, які здійснили поїздки на території Данії в період з 2014 по 2017 рік.

Як нагадує Reuters, в 2014 році після запуску сервісу в Данії Uber Technologies Inc піддалася критиці з боку компаній, політиків і профспілок таксистів. Вони заявили, що Uber створює несправедливу конкуренцію, не дотримуючись вимог для офіційних служб таксі.

Вже в лютому 2017 року парламент Данії схвалив закон, що повернув необхідність дотримуватися низки вимог для таксистів, таких як обов'язкова наявність лічильників і датчиків сидінь. Uber повідомила, що новий закон змусив її в минулому році припинити операції на території країни.

"Ми вносимо зміни в процес нашої роботи і ведемо діяльність у відповідності з місцевими законами в Європі, що стосуються професійних ліцензованих водіїв", - сказали тоді в представництві Uber.

Нагадаємо, в серпні 2018 року японський виробник автомобілів Toyota заявив, що має намір вкласти 500 млн доларів в компанію Über. Інвестиції передбачаються в рамках проекту з розробки безпілотних автомобілів.