ua en ru

Danone і "Юнімілк" оголосили про злиття молочного бізнесу на території СНД

Danone і ВАТ "Юнімілк" оголосили про злиття молочного бізнесу на території СНД, передає РБК. Дана угода підписана сьогодні в рамках ПЕМФ. Злиття поширюється на діяльність компанії в Росії, Україні, Казахстані і Білорусі і зачіпає всі вироблені обома компаніями молочні продукти. Оборот нової компанії складе приблизно 1,5 млрд євро.
Відповідно до угоди, Danone буде контролювати 57,5% акцій нової компанії, акціонери "Юнімілку" отримувати 42,5%. Операція буде здійснена в основному за допомогою внесення активів, частина акцій буде сплачена компанією Danone грошовими коштами. У результаті трансакції чистий борг Danone збільшиться на 1,3 млрд євро, насамперед внаслідок вартості опціонів "пут", наданих акціонерам "Юнімілку". Ці опціони дадуть їм можливість продати частину або всі свої акції в новій компанії, а Danone зможе збільшити свою частку до 100% у 2022 р. Операція буде враховуватися у визначенні величини прибутку на акцію Danone, починаючи з 2011 р.
Головою ради директорів нової компанії стане А. Бесхмельницький. Операційне керівництво компанією буде здійснювати головний керуючий підрозділу "молочні продукти" Danone в Східній Європі і Середній Азії Філіп Кегельс.
Угода повинна бути схвалена відповідними регулюючими органами всіх порушених країн. Остаточне закриття очікується ближче до кінця 2010 р.
Позитивний ефект від злиття буде полягати, зокрема, в тому, що Danone присутній в основному на європейській території Росії, тоді як у "Юнімілку" більш розвинена діяльність на сході країни. Позиціонування Danone в дорожчому сегменті продуктів буде доповнено брендами "Юнімілку" на ринку традиційних молочних продуктів.
"Юнімілк" - другий за розмірами виробник бізнесу молочної продукції та дитячого харчування в Росії. Заснована в 2002 р. компанія "Юнімілк" об'єднує 28 виробничих підприємств у Росії, Україні і Білорусії. Продукція компанії реалізується в Росії, Україні, Білорусії та Казахстані. "Юнімілк" володіє торговою маркою на ринку молочних продуктів СНД - "Простоквашино", а також портфелем брендів у всіх сегментах ринку. У 2009 р. обсяг продажів "Юнімілку" склав близько 1 млрд євро, збільшившись на 7% в порівнянні з 2008 р.
Danone займається виробництвом продуктів здорового харчування у світі. Підрозділи компанії розташовані в 120 країнах на п'яти континентах. Danone володіє 160 виробничими центрами. Danone займає провідні позиції в чотирьох областях виробництва продуктів здорового харчування: свіжі кисломолочні продукти, вода, дитяче харчування та медичне харчування. У 2009 р. продажі компанії досягли 15 млрд євро.