ua en ru

Дані екзит-полів у Казахстані: склад парламенту залишиться тим самим

Дані екзит-полів у Казахстані: склад парламенту залишиться тим самим Фото: партія Нурсултана Назарбаєва отримала на 1% більше, ніж на попередніх виборах

В парламент, крім президентської партії "Нур Отан", також пройшли комуністи і партія "Ак Жол"

У Казахстані, за даними екзит-полу на дострокових парламентських виборах 20 березня, у новому Межилісі будуть працювати ті ж політичні сили, що і в теперішньому. Про це повідомляє РБК.

За даними національного екзит-полу, проведеного казахстанським Інститутом демократії, за партію президента Казахстану "Нур Отан" проголосували 82% виборців, що на 1% більше, ніж на попередніх виборах, коли її підтримали 80,9% виборців.

Прохідний бар'єр до парламенту (7%) подолали ще дві партії - Комуністична народна партія Казахстану, за яку проголосували 7,17% виборців і партія "Ак Жол" ("Світлий шлях"), що отримала 7,22% голосів.

За даними іншого екзитполу, проведеного агентством "Медіа Консул", партія "Нур Отан" отримала 81,95% голосів, за КНПК - 7,22%, "Ак Жол" - 7,24%. Опитування було проведено на 225 дільницях, загалом було опитано 40 тис. осіб.

У складі Мажилісу Казахстану попереднього скликання також були три фракції - "Нур Отан", КНПК і "Ак Жол".

Нагадаємо, сьогодні, 20 березня, в Казахстані пройшли позачергові парламентські вибори в Мажиліс (нижню палату) національного парламенту.