ua en ru

Данилюк розкритикував скасування урядом реформи ДФС

Данилюк розкритикував скасування урядом реформи ДФС Фото: Данилюк розкритикував скасування реформи ДФС (КМУ)

Міністр має намір домогтися скасування зазначених рішень уряду

Міністр фінансів висловив стурбованість рішенням Кабінету міністрів України про скасування реформування Державної фіскальної служби. Про це міністр написав на своїй сторінці у Facebook.

"Я стурбований рішенням Кабінету міністрів, яке було прийнято, поки я був у відрядженні у Сполучених Штатах Америки, про скасування актів Кабміну, спрямованих на інституційну реформу Державної фіскальної служби, зокрема, реорганізацію структури, залучення нових людей і остаточну ліквідацію податкової міліції. Планую виправити це непорозуміння", - написав міністр.

Данилюк пояснив, що комплексний план реформування передбачав оптимізацію та переведення в електронну форму всіх процесів збирання й адміністрування податків зниження корупційних ризиків та впливу людського фактора.

Крім того передбачається оновити і істотно "очистити" кадри служби, зменшивши повноваження керівників на місцях.

"Зараз існують квоти, що передбачають розподіл посад в регіональних митницях і податкових між сферами впливу. Контролюючи регіональні органи ДФС, місцеві "князьки" та їх друзі в Києві наживаються на бізнесі, відкатах, контрабанді і фактично гальмують економічний розвиток нашої країни. І саме ці групи інтересів зараз намагаються перешкодити змінам", - заявив Данилюк.

Глава фінансового відомства також повідомив, що вже поспілкувався на цю тему з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом, який висловив цілковиту підтримку реформи служби і пообіцяв розібратися.

Я занепокоєний рішенням Кабінету Міністрів, що було прийнято, поки я був у відрядженні у Сполучених Штатах Америки, щодо...

Опубліковано Олександром Данилюком / Oleksandr Danyliuk 16 січня 2018 р.

Нагадаємо, Кабінет міністрів скасував раніше прийняті постанови про реформування органів податкового і митного контролю та територіальних органів Державної фіскальної служби. Таке рішення прийнято на засіданні уряду 11 січня.