ua en ru

У Данії помер принц Хенрік

У Данії помер принц Хенрік Фото: принц Датський Хенрік (kongehuset)

Принц Хенрік помер на 84-му році життя

У Данії на 84-му році життя помер чоловік датської королеви Маргрете II, принц-консорт Хенрік. Про це йдеться в повідомленні на сайті данського королівського палацу.

"Його королівська високість принц Хенрік мирно помер уві сні 13 лютого о 23:18 у палаці Фреденсборг. Її величність королева та два сини були поруч з ним", - йдеться в повідомленні

Нагадаємо, у вересні у принца Данії діагностували старече слабоумство. Зокрема, медики встановили, що когнітивні порушення у принца Хенріка були виражені сильніше, ніж це могло б бути у 83 роки. Хвороба підривала емоційний фон, що заважало йому тверезо міркувати і позначалося на поведінці.

Відзначимо, до цього у серпні він висловив невдоволення своєю роллю у громадському житті Данії та заявив, що не хоче після смерті бути похованим поруч з дружиною. Хенрік (при народженні Анрі Марі Жан-Андре) народився у Франції, отримав освіту в Сорбонні, служив у французькій армії, а до знайомства з наслідною принцесою Данії Магрете був третім секретарем посольства Франції в Лондоні.