ua en ru

У Данії збираються заборонити продаж авто на бензині та дизелі

У Данії збираються заборонити продаж авто на бензині та дизелі Ілюстративне фото (УНІАН)

До 2015 року в Данії також заборонять продаж гібридних автомобілів

У Данії влада країни має намір ввести заборону на продаж бензинових і дизельних автомобілів. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на DW.

За планом прем'єр-міністра Данії Ларса Льокке Расмуссена, в країні до 2030 року припинять продажі дизельних і бензинових автомобілів, а до 2035 року також перестануть продавати "гібриди".

Представляючи законопроект у парламенті, Расмуссен зазначив, що досягти цієї мети буде складно. Однак самим Данія слід прикладом Великобританії і Франції, які заявили про заборону з 2040 року продажів дизельних і бензинових автомобілів.

На наступному тижні уряд Данії представить парламенту свій план більш детально.

Нагадаємо, 2 жовтня 2018 року коаліція в Бундестазі досягла згоди щодо шляхів вирішення дизельної кризи. Після багатогодинних переговорів голови фракцій СДПН і ХДС/ХСС - Андреа Налес і Ральф Бринкгауз, а також керівник регіональної групи ХСС Александер Добріндт, повідомили, що деталі "концепції чистого повітря і забезпечення індивідуальної мобільності" у німецьких містах будуть оприлюднені найближчим часом.

Відзначимо, в травні 2017 року в Німеччині почали розслідування відносно голови правління німецького автомобільного концерну Volkswagen Маттіаса Мюллера у справі про "дизельний скандал". Керівників VW підозрюють у маніпуляціях з інформацією щодо акцій Porsche SE.

Також раніше ообщалось, що німецький автовиробник Porsche планує відмовитися від випуску автомобілів на дизельних двигунах.