ua en ru

У Данії винахідника засудили до довічного ув'язнення за вбивство журналістки

У Данії винахідника засудили до довічного ув'язнення за вбивство журналістки Фото: Петер Мадсен (commons.wikimedia.org)

Мадсен визнаний винним у вбивстві жінки

Копенгагенський міський суд (Данія) засудив винахідника Петера Мадсена до довічного ув'язнення за вбивство шведської журналістки Кім Валле в серпні 2017 року на підводному човні "Наутілус". Про це повідомляє Euronews.

Зазначено, що Мадсен був визнаний винним у вбивстві жінки та скоєнні сексуального насильства при обтяжуючих обставинах.

Нагадаємо, раніше прокурор просив довічний термін для Мадсена. Також повідомлялося, що в якості альтернативи пропонувалося помістити обвинуваченого в закриту психіатричну клініку. Прокурор наполягав на тому, що Мадсен становить небезпеку для оточуючих і може знову спробувати скоїти вбивство, але підкреслив, що не вважає винахідника неосудним.

При цьому адвокат винахідника Бетіна Хальден Енгмарк підтвердила, що її підзахисний розчленував тіло Валле, однак, за словами захисниці, його вина у вбивстві не доведена. За твердженням адвоката, причиною смерті журналістки стали проблеми з тиском на човні.

Як повідомлялося, в листопаді минулого року в бухті Кеге близько Копенгагена знайшли останній фрагмент тіла вбитої і розчленованої на борту приватної підводного човна шведської журналістки Кім Валле.