ua en ru

Д.Медведєв: Угода про подовження терміну перебування в Криму ЧФ РФ передбачає "передачу Україні еквівалент практично 40 млрд дол.".

Угода про подовження терміну перебування в Криму Чорноморського флоту (ЧФ) Російської Федерації (РФ) передбачає "передачу Україні еквівалент практично 40 млрд дол.". Про це заявив у ході зустрічі зі студентами Київського національного університету ім. Шевченка Президент Російської Федерації Дмитро Медведєв, передає кореспондент РБК-Україна.

Раніше Д.Медведєв заявляв, що "знижка на газ буде зараховуватися як частина орендної плати за перебування Чорноморського флоту в Севастополі", називаючи таке рішення не політичним, а "технічним".

Згідно з заявами В.Януковича, до 2019 р., коли діятиме газова угода між Росією та Україною, Київ отримає сумарну знижку ціни на газ у сумі майже 40 млрд дол.

Президент Янукович твердив, що, згідно з новими домовленостями, Росія з 2019 р. щорічно платитиме Україні за оренду бази у Криму 98 мільйонів доларів "живих грошей".

Згідно з текстом угоди, оприлюдненим в Інтернеті, орендна плата за перебування Чорноморського флоту на території України, починаючи з 28 травня 2017 року, складається з платежів Російської Федерації Україні в розмірі 100 млн доларів на рік. За різними даними, досі оренда бази у Криму коштувала Росії приблизно 90 млн на рік.