ua en ru

Д.Медведєв розпорядився жорстко припиняти несанкціоновані мітинги

Президент Російської Федерації (РФ) Дмитро Медведєв розпорядився жорстко припиняти несанкціоновані мітинги, особливо пов'язані з розпалюванням національної ворожнечі, повідомляє РБК.

На нараді про додаткові заходи із забезпечення правопорядку в Рязані він особливо відзначив, що відповідальність за протиправні дії повинна наставати незалежно від місця вчинення злочину або місця проживання правопорушника. Президент зажадав встановити винних у подіях на Манежній площі в Москві, викрити і притягнути до відповідальності всіх винних в загибелі Єгора Свиридова, а також слідчих, хто відпустив підозрюваних у вбивстві.

Основними темами наради стали закон "Про поліцію", який набуде чинності 1 березня 2011 р., підвищення ефективності охорони громадського порядку і боротьба з екстремізмом.

Як наголосив Д.Медведєв, необхідно домогтися, щоб новий закон запрацював одразу після вступу в силу, його положення реалізовувалися, а не залишалися на папері. Президент заявив про необхідність забезпечення прозорості роботи правоохоронних органів і про високу відповідальності співробітників перед суспільством.

Д.Медведєв зажадав посилити критерії для вступників на службу в поліцію і використовувати системи контролю за відбором кадрів. "Потрібне нове покоління тих, хто захищає правопорядок", - заявив він, додавши, що держава зобов'язана забезпечувати співробітнику поліції надійні соціальні гарантії.

Д.Медведєв доручив головам регіонів Росії за місяць підготувати плани дій щодо забезпечення правопорядку, сфокусувавши основну увагу на профілактиці екстремізму, корупції і наркозлочинів, а також злочинів, скоєних неповнолітніми. Відповідно до указу про додаткові заходи щодо забезпечення правопорядку, підписаний 11 грудня 2010 р., будуть утворені постійно діючі наради під керівництвом губернаторів, на яких буде аналізуватися інформація про ситуацію в регіоні, нагадав президент. Це поліпшить координацію дій органів влади та правоохоронних структур по боротьбі з протиправними діями. Д.Медведєв доручив повпред і губернаторам щоквартально звітувати про результати роботи таких нарад.