ua en ru

Д.Медведєв підписав закон "Про слідчий комітет Російської Федерації"

Президент Росії Дмитро Медведєв підписав федеральний закон "Про слідчий комітет Російської Федерації", прийнятий Державною думою Росії 22 грудня 2010 р. і схвалений радою федерації 24 грудня 2010 р. Про це повідомляє прес-служба Д.Медведєва, передає РБК.
Як повідомив сьогодні Д.Медведєв, у ході оперативної наради з членами ради безпеки РФ, закон підписаний в рамках раніше прийнятого рішення про виділення слідчого комітету зі складу Генеральної прокуратури РФ.
Законом, зокрема, встановлюється, що глава створюваного слідчого комітету (СК) РФ буде призначатися Президентом РФ, за яким також закріплюється право здійснювати керівництво діяльністю нової структури і встановлювати її штатну чисельність. При цьому місце СК у структурі влади визначається як "федерального державного органу", не ставиться до жодної з її гілок.
Згідно закону, на посади керівників слідчих відділів і слідчих відділень СК можуть бути призначені громадяни не молодше 25 років, а також мають як мінімум 3-річної стаж роботи за юридичною спеціальністю в СК, прокуратурі або судових органах. При цьому вони можуть обіймати керівну посаду не більше 5 років з одноразовим правом продовження своїх повноважень на такий же термін.
Окремою статтею в законі прописано, що генпрокурор РФ і підлеглі йому прокурори ведуть нагляд за діяльністю слідчого комітету.