ua en ru

Д.Медведєв підписав закон про ратифікацію угоди між РФ та Швейцарією про спрощення видачі віз

Президент Російської Федерації (РФ) Дмитро Медведєв підписав федеральний закон "Про ратифікацію угоди між урядом Російської Федерації і Федеральним радою Швейцарської Конфедерації про спрощення видачі віз громадянам Російської Федерації та Швейцарської Конфедерації", прийнятий Державною Думою 22 грудня 2010 р. і схвалений Радою Федерації 24 грудня 2010 р.

Угода була підписана 21 вересня 2009 р. в Берні і передбачає спрощення процедури видачі одноразових віз терміном дії до трьох місяців.
Такі візи можуть бути видані за прямим зверненням приймаючих організацій членам офіційних делегацій, підприємцям і представникам комерційних організацій, водіям, які здійснюють міжнародні вантажні та пасажирські перевезення, журналістам, діячам науки, культури і освіти, а також студентам і школярам, які беруть участь у програмах обмінів.

До списку також увійшли учасники міжнародних спортивних заходів, програм обмінів між порідненими містами, особи, які відвідують військові та цивільні поховання, близькі родичі осіб, що перебувають на законних підставах на території РФ і Швейцарії.
Також уніфікуються візові збори і регламентуються чіткі терміни оформлення віз. Крім цього, документом передбачається можливість оформлення багаторазових віз терміном дії до 5 років.

Реалізація угоди не спричинить додаткових витрат з федерального бюджету. Разом з тим у зв'язку зі зменшенням ставки збору за оформлення віз доходи федерального бюджету скоротяться орієнтовно на 3,6 млн дол на рік, зазначалося у пояснювальній записці до документа, що надійшов на підпис президенту.