ua en ru

Д.Медведєв: Відносини РФ та України "вийшли з кризи – як міжособистісної, так і економічної"

Президент Російської Федерації (РФ) Дмитро Медведєв висловив впевненість, що відносини двох країн - України та Росії "вийшли з кризи - як міжособистісної, так і економічної". Про це Президент РФ наголосив сьогодні під час зустрічі у державній резиденції "Залісся" з Президентом України Віктором Януковичем, повідомляє прес-служба глави Української держави.

В.Янукович відзначив, що сьогоднішня зустріч є доброю нагодою обговорити актуальні питання двосторонніх взаємин України та Росії. Йдеться, зокрема, про проведення у червні цього року V засідання Українсько-російської міждержавної комісії, над підготовкою до якого сьогодні працюють уряди двох країн.

"У нас ще дуже багато питань, які ми повинні з вами спільно вирішити", - резюмував глава Української держави.
Зі свого боку Президент Росії відзначив, що РФ й надалі продовжить співпрацювати з Україною щодо подолання наслідків аварії на ЧАЕС. Йдеться, зокрема, про підтримку та допомогу у питанні спорудження об'єкта "Укриття".

Що стосується двостороннього порядку денного відносин України та Росії, "він, як завжди, насичений", констатував Д.Медведєв.
Тем для обговорення більш ніж достатньо, підкреслив Президент Росії, додавши, що йдеться як про нові проекти, так і поточні проблеми, які необхідно знімати.
"Та одне абсолютно точно: наші відносини вийшли з кризи - як міжособистісної, так і економічної", - впевнений Президент Російської Федерації.
Переконливим свідченням цього він назвав суттєве зростання товарообігу між двома країнами. "Але це не означає, що у нас не залишилося питань для обговорення. Команди працюють.... Російська делегація готова до всебічного обговорення", - підкреслив Д.Медведєв.

В.Янукович також подякував своєму російському колезі за активну участь делегації РФ у заходах до 25-річчя Чорнобильської трагедії.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович в інтерв'ю виданню The Wall Street Journal заявив, що Україна не отримувала жодних пропозицій від Російської Федерації щодо участі в Митному союзі з РФ, Казахстаном і Білорусією.