ua en ru

Д.Кемерон оголосив про створення лондонського аналога Кремнієвої долини

Прем'єр-міністр Великобританії оголосив про початок створення аналога знаменитої Кремнієвої долини, яка об'єднує гігантів IT-індустрії, в східній частині Лондона. За словами британського прем'єра, інвестувати в будівництво лондонського центру високих технологій уже висловили бажання Intel, Google, Facebook and Cisco. У наукоград планується залучати вчених і підприємців зі всього світу. Передбачається, що центр буде побудований в Олімпійському парку в Лондоні, який відкриється до літніх Ігор 2012 р., передає РБК.
За задумом Д.Кемерона, прототип лондонського центру високих технологій, який прем'єр називає як East London Tech City, має всі шанси стати конкурентом американської Кремнієвої долини. "Зараз" Кремнієва долина" - осередок новітніх технологій і центр розвитку галузі. Однак немає підстав вважати, що вона і надалі продовжить зберігати домінуюче становище" - зазначив британський прем'єр.
Д.Кемерон також оголосив про плани щодо здійснення часткового фінансування у розмірі 200 млн фунтів стерлінгів (230 млн євро) британських перспективних технологічних компаній-стартапів, а також створення фонду (також об'ємом 230 млн євро), кошти з якого будуть виділятися на просування нових технологій і будівництво центрів інновацій.