ua en ru

Д.Грібаускайте: Литва надасть практичну допомогу Україні щодо євроінтеграції

Президент Литви Д.Грібаускайте відзначила важливість співпраці України та Литви у сфері євроінтеграції та пообіцяла надавати Україні практичну допомогу у наближенні до Європи.

Про це вона заявила на спільній прес-конференції у Вільнюсі після завершення Четвертого засідання Ради Президентів України та Литовської Республіки, повідомляє прес-служба голови держави.

"Україна для ЄС є дуже важливою", - зазначила вона, додавши, що членство України в Євросоюзі є стратегічною метою для обох сторін.

"Тут Литва і надалі готова надавати Україні допомогу у наближенні до Європи", - сказала Д.Грібаускайте, наголосивши, що йдеться, зокрема, про литовський досвід і ресурси.

Вона окремо відзначила важливість України для Литви у контексті співпраці з ОБСЄ та у сфері забезпечення міжнародної безпеки.
"У рамках міжнародних організацій ми готові допомагати одне одному", - підкреслила Президент Литви.

"Сподіваюся, наша співпраця й надалі буде важливою та корисною для наших країн і народів", - наголосила вона.

У свою чергу, Президент України В.Янукович зазначив, що "досвід, який має сьогодні Литовська Республіка, є дуже корисним для України".

"Ми зобов'язані виконувати ті правила гри, які є в Європі. І для нас є дуже багато "домашньої" роботи", - зазначив В.Янукович, додавши, що виконання цих завдань неможливе без реформ та єдності влади, яка буде втілювати їх і виконувати зобов'язання України перед ЄС в питаннях євроінтеграції.

"Сьогодні Україна готова інтегруватися до ЄС настільки, наскільки готова до цього Європа", - наголосив Президент України.

Говорячи про співпрацю з Литвою у цьому напрямку, В.Януковичт зазначив: "Ми домовилися, що Литовська Республіка не тільки буде підтримувати Україну, але й надаватиме практичну допомогу нашим структурам, чиновникам, які займаються цими питаннями - порадами, підготовкою якісних, дієвих механізмів, що сприятимуть євроінтеграції України".