ua en ru

Cумарний обсяг інвестицій в Україну за підсумками 2011 р. повинен перевищити 7,5 млрд дол., - Каськів

Cумарний обсяг інвестицій в Україну за підсумками 2011 р. повинен перевищити 7,5 млрд дол. Про це під час підсумкової прес-конференції повідомив голова Державного агентства з інвестицій і управління національними проектами України Владислав Каськів, передає кореспондент РБК-Україна

"Прямі іноземні інвестиції в Україну станом на січень-жовтень 2011 р. склали 5,5 млрд дол., це на 35,7% більше ніж за аналогічний період минулого року. Я підкреслюю, непростого року. І якщо така тенденція збережеться і в останньому кварталі, тобто 35% відсотків збільшення порівняно з попереднім роком, то сумарний обсяг інвестицій за рік, як ми і очікували, повинен досягти 7,5 млрд дол.", - сказав Каськів.
Крім того, за його словами, вже законтрактовано інвестицій на 450 млн дол.
"На сьогоднішній день ми фізично вже законтрактували понад 450 млн дол.... А загалом... нашими партнерами в різних регіонах світу ми уклали рамкові угоди про інвестування у реалізацію національних проектів сумму, яка фактично становить 3,7 млрд дол.", - підсумував голова Держагенства.

Раніше перший віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв заявляв, що, за оцінками уряду, в 2011 р. в економіку Україні буде залучено понад 100 млрд грн інвестиційних коштів.