ua en ru

CredЕx оголосила про покупку простроченої та поточної заборгованості лізингової компанії на суму 40 млн грн

Лізингові компанії слідом за банками почали продаж боргів своїх клієнтів - група компаній CredЕx купила портфель заборгованості на 40 млн грн з метою повернути кошти боржників за два роки, пише «Комерсант-Україна».
Колектори вперше зацікавилися боргами по оренді майна - компанія CredЕx вчора оголосила про покупку простроченої та поточної заборгованості лізингової компанії на суму 40 млн грн. Генеральний директор групи CredЕx Сергій Демінський повідомив, що в портфель входять більше 50 договорів. Об'єктами лізингу є вантажний транспорт, будівельна техніка й устаткування для виробництва. Назва лізингової компанії, як і сума операції, не розкривається. CredЕx має намір розібратися з цим портфелем за два роки.
Група компаній CredEx створена в лютому 2007 р. До неї входить факторингова компанія "АУЗ Факторинг", факторингова компанія "Кредекс Фінанс", колекторське агентство "Агентство з управління заборгованістю" і фонд викупу проблемних боргів CredЕx Ukr Debt Fund.
Лізингові компанії давно почали цікавитися продажем своїх боргів, однак їх не купують через високі ризики і відсутність стандартів оцінки.