ua en ru

Чумак виходив з БПП і припиняє членство в НАПК

Чумак виходив з БПП і припиняє членство в НАПК Фото: Віктор Чумак

Однак нардеп залишається працювати в парламенті

Народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенко" Віктор Чумак припиняє членство у фракції, однак залишається працювати в парламенті, відмовляючись від робіт по Національному агентству з питань запобігання корупції. Про це політик повідомив журналістам, передає кореспондент РБК-України.

"Припиняю членство у фракції. Я виходжу з фракції БПП",- сказав Чумак і повідомив, що вже зареєстрував в Апараті парламенту відповідну заяву.

Депутат планує залишитися позафракційним. Також Чумак вирішив відмовитися і від роботи в НАПК.

"Невідомо, коли воно почне працювати, це правда, трохи з обрізаними повноваженнями. Виникає питання, що потрібно робити: додавати їм повноважень тут чи йти туди працювати з обрізаними повноваженнями і не відомо коли... Ми про це дебатували з учорашнього вечора - і з нашою групою в БПП, вирішили, що тут (у парламенті - ред.) ще можна щось зробити, а там (в НАПК, - ред.) можна піти і нічого не зробити і втратити",- додав він.

Депутат пояснив причини свого виходу розходженням позицій з керівництвом фракції.

"Саме фракція не дає голоси за найбільш значущі антикорупційні ініціативи. Саме фракція веде іноді словами її голови дискредитаційну кампанію проти антикорупційних законів",- пояснив Чумак.

"Мені дуже важко втрачати потужний інструмент політичної діяльності, яким є фракція... У фракції залишаються мої друзі і найближчі соратники. Але я прийняв важке і складне для мене рішення вийти з фракції. Вважаю неможливим перебувати у фракції, де розходяться справи і слова",- підсумував він.

Коротко: Рішення про участь у конкурсі на посаду члена НАЗК я приймав не один. Я був делегований туди коаліцією громад...

Опубліковано Віктором Чумаком 28 січня 2016 р.

Нагадаємо, 27 січня, регламентної комітет Верховної Ради України проголосував за винесення у сесійну залу постанови про складання депутатських повноважень з нардепа від "Блоку Петра Порошенко" Віктора Чумака.