ua en ru

Чубаров: РФ проводить політику штучного заселення Криму

Чубаров: РФ проводить політику штучного заселення Криму Фото: Рефат Чубаров

За словами голови Меджлісу, Росія під різними приводами буде збільшувати населення материку

Російська Федерація (РФ) проводить політику штучного заселення анексованого Криму. Про це під час спілкування з журналістами у ВР зазначив народний депутат фракції "Блок Петра Порошенко", голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, йдеться у повідомленні прес-служби БПП.

"Російська Федерація проводить політику штучного заселення Криму. З одного боку, вона буде витісняти те населення, яке вона вважає нелояльним. В першу чергу, кримських татар, які залишаються вірними Україні, а також тих, хто не приймає окупацію", - зазначив Чубаров.

З іншого боку, за словами Чубарова, Росія під різними приводами буде збільшувати населення материку. Так вже відбувається в правоохоронних, каральних органах, слідчих комітетах, ФСБ, прокуратурі, судах.

"Вони привезли тисячі працівників цих структур з родинами", - додав він і зазначив, що вже на офіційному рівні обговорюється питання, що в Криму не вистачає 10 тисяч управлінських кадрів.

"Отже, окупанти штучно змінюють демографічний, етнічний і релігійний склад території, яку вони окупували", - підсумував голова Меджлісу кримськотатарського народу.

Нагадаємо, раніше Чубаров заявляв, що спецслужби РФ мають намір ліквідувати в Криму ряд посібників окупаційної влади.