ua en ru

Чубаров має намір оскаржувати рішення про заборону Меджлісу у ЄСПЛ

Чубаров має намір оскаржувати рішення про заборону Меджлісу у ЄСПЛ Фото: глава Меджлісу Реафт Чубаров

Заборону Меджлісу оскаржать у "Верховному суді" РФ

Глава Меджлісу Рефат Чубаров має намір оскаржувати рішення про заборону Меджлісу у Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ). Про це Чубаров заявив у ході прес-конференції в ефірі "112 Україна".

Чубаров наголосив, що для демонстрації злочинності рішень окупаційної влади буде використовувати можливості продовження свого захисту в існуючих умовах, які там визначають на місці окупаційного режиму, щоб перейти на міжнародний режим і подати заяву в міжнародні суди, зокрема в Європейський суд з прав людини.


"Таке передбачається, щоб остаточно переконати західне суспільство і політиків, які ще сподіваються на діалог з злочинною владою Путіна, переконати їх, що майже формальні підстави для захисту своїх прав в умовах сьогоднішнього путінського режиму - це просто марні надії", - заявив Чубаров.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що рішення "Верховного суду" Криму про визнання Меджлісу кримськотатарського народу екстремісткою організацією і заборону його діяльності буде оскаржено у Верховному суді Росії.