ua en ru

Чубаров: треба шукати механізм, який змусить Росію сісти за стіл переговорів з Криму

Чубаров: треба шукати механізм, який змусить Росію сісти за стіл переговорів з Криму Чубаров заявив, що будь-який діалог по Криму буде мати результат, якщо Росія візьме у ньому участь

Чубаров заявив, що будь-який діалог по Криму буде мати результат, якщо Росія візьме у ньому участь

Росія повинна стати учасником переговорів по деокупації Криму. Про це в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Будь-який діалог по Криму буде мати результат, якщо Росія візьме в ньому участь. А вона не хоче. Про це багато говорилося в кулуарах зустрічей, і моя "кулуарна" робота полягала в тому, щоб донести до наших партнерів думку: не треба виходити тільки з того, що з участю Росії можливий результат в короткий час, і зводити це в абсолют. Бажання залучити до діалогу Росію не повинно спонукати одну сторону до нескінченних компромісів за рахунок власних поступок. Треба шукати механізм, який змусить Росію сісти за стіл переговорів", - сказав Чубаров.

Він також зазначив, що для вирішення питання півострова необхідно створити новий переговорний майданчик.

"Що стосується "Женеви плюс", коли мова зайшла про можливості в цьому форматі вести діалог з багатьма зацікавленими сторонами, в тому числі з Радою Європи та іншими міжнародними організаціями, я попросив слова, щоб акцентувати увагу учасників засідання Стратегічної ради на такому важливому моменті. Зрозуміло, багатосторонній діалог по Криму необхідний і для цього потрібно створювати новий переговорний майданчик", - сказав Чубаров.

Нагадаємо, Україна і Туреччина співробітничатимуть в рамках міжнародних організацій для деокупації Автономної Республіки Крим і повернення українського суверенітету над півостровом.