ua en ru

Christie's на торги "Післявоєнне і сучасне мистецтво" виручив 206,1 млн дол

Сумарна виручка за підсумками вечірнього аукціону christie's "Післявоєнне і сучасне мистецтво" склала 206 млн 158 тис. 720 дол.

Сумарна виручка за підсумками вечірнього аукціону christie's "Післявоєнне і сучасне мистецтво" склала 206 млн 158 тис. 720 дол. Про це повідомляє прес-служба christie's.

Всього з молотка пішло 83% виставлялися на продаж робіт (95% - у грошовому вираженні). Даний результат є другим за величиною для проводяться на території Європи торгів в даній категорії.

Топ-лотом вечора став "Портрет мовця Джорджа Дайера" кисті Френсіса Бекона, який пішов з молотка за 70 млн дол., став найдорожчим одиничним полотном Бекона.

Нагадаємо, що в листопаді 2013 р. на нью-йоркських торгах christie's триптих Бекона із зображенням Люсьєна Фрейда був проданий за рекордну суму 142 млн дол. Крім цього, було також встановлено п'ять нових цінових рекордів на роботи таких художників, як Дженні Севілл, Гарі Х'юм, Бріджет Райлі і Джеральд Ленг.

В сумі, за результатами минулих 11 лютого торгів під назвою "З широко відкритими очима: італійське мистецтво", зібрали 63 млн дол. і встановили 14 нових рекордів, два аукціону в цілому принесли 269 млн дол., що на даний момент є рекордним показником для що проходить на території Європи тижня післявоєнного і сучасного мистецтва.

Christie's на торги "Післявоєнне і сучасне мистецтво" виручив 206,1 млн дол

Фото: Christie's

Зазначимо, "Портрет мовця Джорджа Дайера" кисті Бекона став найдорожчим одиничним полотном художника і найдорожчим витвором мистецтва, коли-небудь проданим в рамках європейських торгів в даній категорії. Даний портрет, написаний Беконом на піку творчої активності в 1966 р., з моменту свого створення і першої виставки в Парижі, користувався підвищеною увагою публіки і згодом неодноразово експонувався, зокрема - в 1971 р. в рамках ретроспективної виставки робіт Бекона, що проходила в паризькому Гран-Пале. В останній раз він виставлявся на нью-йоркські торги christie's в 2000 р., в результаті чого був проданий за рекордні для того часу 6,6 млн. дол.

Christie's - аукціонний будинок. Заснований 5 грудня 1766 р. в Лондоні антикваром Джеймсом Крісті. Є найбільшим у світі після аукціонним будинком sotheby's. Спільно з sotheby's займає 90% світового ринку аукціонних продажів антикваріату і предметів мистецтва.