ua en ru

Чорновол скоротила кількість членів спецкомісії з перевірки суддів

Урядовий уповноважений з питань антикорупційної політики Тетяна Чорновол 11 червня 2014 р. внесла зміни до складу тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції.

Урядовий уповноважений з питань антикорупційної політики Тетяна Чорновол 11 червня 2014 р. внесла зміни до складу тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції. Про це повідомляє прес-служба Вищої ради юстиції.

Таке рішення було прийняте у зв'язку з поданням заяви заступником голови громадської комісії з розслідування та попередження порушень прав людини в Україні, юристом Станіславом Батриним про вихід зі складу ТСК.

Таким чином, наразі від Чорновол у складі комісії залишилося чотири людини замість п'ятьох, призначених 3 червня - Петро Варишко, Маркіян Галабала, Марина Соловйова та Катерина Смирнова.

Раніше постановою пленуму Верховного суду України від 25 квітня 2014 р. до складу комісії були призначені ще п'ять членів - Юрій Кармазін, Микола Лавренюк, Володимир Мойсик, Станістав Щотка (усі - судді Верховного суду України у відставці) та Ярослава Мачужак (суддя Конституційного суду України у відставці).

Загалом у складі тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції має бути 15 членів. Таким чином, наразі призначені 9 членів комісії.

Нагадаємо, 10 квітня 2014 р. виконуючий обов'язки Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов підписав закон № 1188-VII "Про відновлення довіри до судової системи влади в України", який, зокрема, передбачає створення зазначеної спецкомісії.