ua en ru

Чорновол призначила в спецкомісію з перевірки суддів п’ять осіб

Урядовий уповноважений з питань антикорупційної політики Тетяна Чорновол 3 червня 2014 р. призначила до складу тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції п'ятьох осіб.

Урядовий уповноважений з питань антикорупційної політики Тетяна Чорновол 3 червня 2014 р. призначила до складу тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції п'ятьох осіб. Про це повідомляє прес-служба Вищої ради юстиції.

Зокрема, за підсумками вчорашнього призначення до складу спецкомісії увійшли заступник голови громадської комісії з розслідування та попередження порушень прав людини в Україні Станіслав Батрін, адвокат Петро Варишко, адвокат Маркіян Галабала, адвокат Марина Соловйова та Катерина Смирнова.

Раніше постановою пленуму Верховного суду України від 25 квітня 2014 р. до складу комісії були призначені ще п'ять членів - Юрій Кармазін, Микола Лавренюк, Володимир Мойсик, Станістав Щотка (усі - судді Верховного суду України у відставці) та Ярослава Мачужак (суддя Конституційного суду України у відставці).

Загалом у складі тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції має бути 15 членів. Наразі призначені 10.

Нагадаємо, 10 квітня 2014 р. виконуючий обов'язки Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов підписав закон № 1188-VII "Про відновлення довіри до судової системи влади в України", який, зокрема, передбачає створення зазначеної спецкомісії.