ua en ru

Члени затриманої ОЗГ планували вибухи в Донецькій і Одеській областях, - Аброськін

Члени затриманої ОЗГ планували вибухи в Донецькій і Одеській областях, - Аброськін Фото: В'ячеслав Аброськін (npu.gov.ua)

Угрупування планувало підірвати підстанцію і автомобіль

Члени затриманої організованої злочинної групи планували вибухи в Донецькій і Одеській областях. Про це на брифінгу заявив перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін.

"Робота (диверсійної групи - ред.) була організована на окупованій території. Завдання - дестабілізувати ситуацію шляхом вибуху будь-якого об'єкта. Для цього на територію України була провезена вибухівка, був завербований громадянин України. Мета була підірвати електропідстанцію на території Покровського району", - заявив Аброськін.

За його словами, в ході спільної операції поліція і СБУ затримали фігуранта, зараз з ним проводять слідчі дії.

"Таким же чином вибухові речовини були передані в Одесу, використовувалася експрес-доставка. Ця вибухівка була отримана в Одесі раніше судимим. Була мета підірвати автомобіль в густонаселеному районі Одеси", - додав Аброськін.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання бандитської групи. За його словами, затримані збиралися підірвати угорський пам'ятник на кордоні з Україною.