ua en ru

Аваков заявив про затримання бандитської групи

Аваков заявив про затримання бандитської групи Фото: Арсен Аваков (mvs.gov.ua)

Міністр підкреслив, що група підозрюється в як мінімум 9 злочинах

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив про затримання бандитської групи. Про це він сказав на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчора співробітниками Національної поліції затримана бандитська група, яка здійснювала злочинні дії на території України протягом 16-17 років", - зазначив глава МВС.

За словами Авакова, затримані збиралися підірвати угорський пам'ятник на кордоні з Україною.

"Вони їхали підривати угорський пам'ятник на кордоні з Україною - виконувати чергове замовлення. Завдання було зробити терміново - останнім часом українсько-угорські відносини натягнулися. Теракт проти угорського пам'ятника на Верецькому перевалі в Закарпатській області повинен був підлити масла у вогонь", - заявив глава МВС.

Міністр повідомив, що співробітники карного розшуку Нацполіції затримали членів ОЗГ біля кордону. При затриманні у них вилучили гранати РГД-5 і спеціально підготовлений вибуховий пристрій з приєднаним газовим балоном для детонації.

Аваков підкреслив, що група підозрюється в як мінімум 9 злочинах, які були вчинені у тому числі у Києві, Львові та ряді інших регіонів.

"Злочинна група з кількох людей, жителів Черкаської області... Доведено рядом незаперечних фактів участь цієї групи в 9 злочинах, скоєних у 2016-2017 роках, і спрямованих на розпалювання ксенофобії, релігійної нетерпимості і міжнародних конфліктів", - сказав він.

Они ехали взрывать венгерский памятник на границе с Украиной – исполнять очередной заказ. Задание было сделать срочно – ...

Опубліковано Arsen Avakov 2 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, раніше нардеп від "Народного фронту" Антон Геращенко заявив, що сьогодні о 12:00 міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зробить екстрену заяву про затримання групи терористів.