ua en ru

Членам ДВК в окрузі, де переміг Балога, повідомили про підозру

Членам ДВК в окрузі, де переміг Балога, повідомили про підозру Ілюстративне фото (РБК-Україна)

П'ять членів ДВК підозрюються у незаконній видачі бюлетенів для голосування

Членам дільничної виборчої комісії (ОВК) одномандатного виборчого округу № 69 в Закарпатській області, де результатами голосування переміг народний депутат Віктор Балога, повідомили про підозру. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресс-службу прокуратури Закарпатської області.

Як повідомляється, п'ять членів ДВК в с. Суха Іршавського району підозрюються у незаконній видачі бюлетенів для голосування за осіб, які на момент проведення голосування перебували за кордоном.

"Було видано більше 90 бюлетенів особам, які мають право на їх отримання на імена осіб, які в день проведення позачергових виборів у Верховну раду перебували за кордоном", - йдеться в повідомленні.

Членам ДВК оголошено про підозру за ч. ст 2. 158-1 КК України (предоставлениеизбирательных бюлетенів особам, які мають право на їх отримання, вчинене членом виборчої комісії, за попередньою змовою групою осіб).

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що в Закарпатській області окружна виборча комісія в одномандатному виборчому окрузі №69, де перемогу здобув нардеп Віктор Балога, почала перерахунок результатів голосування.

Пізніше Центральна виборча комісія скасувала перерахунок результатів голосування на одномандатному виборчому окрузі №69, де перемогу на позачергових виборах у Раду отримав нардеп Віктор Балога.