ua en ru

Член Європарламенту Е.Брок "занепокоєний погіршенням ситуації в Україні"

Напередодні виборів до місцевих органів влади в Україні член Європарламенту і координатор Європейської народної партії (ЄНП) з зовнішньополітичних справ Елмар Брок висловлює занепокоєння становищем з виборами, передає "Радіо "Свобода". "Я глибоко занепокоєний постійним погіршенням внутрішньої ситуації в Україні, зокрема у світлі місцевих виборів, запланованих на 31 жовтня 2010 року. Незважаючи на рішучі і чіткі заклики ЄНП до Президента Януковича і української влади, антидемократичні дії тривають і вже набули системного характеру. Державні чиновники так і не змогли виправити серйозні недоліки правової системи і вжити невідкладних заходів, необхідних для забезпечення прозорості і сприяння довірі виборців",- стверджує Е.Брок у заяві, оприлюдненій прес-службою ЄНП.

Європарламентарій також звертає увагу на факти переслідування в Україні громадських активістів, залякування кандидатів від опозиції, тиску на ЗМІ тощо.

"Серед найочевидніших і найобурливіших прикладів таких дій - незбалансований склад виборчих комісій, в яких відкрито домінують представники правлячої партії, створення і підтримка фіктивних партійних структур і відмова реєструвати законні осередки партії... в низці областей... Ці абсолютно неприйнятні факти роблять несуттєвими самі вибори, адже сумнівна правова база і нечесний виборчий процес унеможливлюють проведення вільних і чесних виборів, що відповідають європейським стандартам»,- заявив Брок.