ua en ru

Чисті збитки Playboy Enterprises Inc в I півріччі 2010 р. скоротилися в 3,5 разу - до 6,4 млн дол

Чисті збитки компанії Playboy Enterprises Inc, що володіє однойменним журналом і телеканалом, в I півріччі 2010 р. скоротилися в 3,5 разу - до 6,4 млн дол. порівняно із збитками за I півріччя минулого року у розмірі 22,4 млн дол., повідомляє РБК. Загальна виручка компанії за першу половину року склала 108,1 млн дол., що на 12,7% нижче за аналогічний показник річної давності на рівні 123,8 млн дол. В той же час за звітний період Playboy зуміла показати символічний операційний прибуток - 0,9 млн дол. - проти операційних збитків на 15,5 млн дол. роком раніше. Такі дані наводяться в поширеному сьогодні звіті Playboy Enterprises.
За II квартал ц.р. чистий збиток Playboy склав 5,4 млн дол., тоді як за той же період минулого року були зафіксовані збитки на 8,7 млн дол. Виручка зменшилася приблизно на 10% - з 62,2 млн дол. до 56 млн дол. Операційні збитки за квартал склали 1,2 млн дол. (роком раніше вони дорівнювали 5,5 млн дол.).
Не дивлячись на відносне поліпшення фінансових показників, Playboy Enterprises не виправдала очікування Уолл-стріт. Чистий збиток на акцію компанії за квітень-червень ц.р. склав 0,16 дол. при консенсус-прогнозі аналітиків на рівні 0,15 дол./акція. Експерти чекали і кращого показника по виручці - 58 млн дол.
Збитки Playboy пояснюються, головним чином, стагнацією показників в сегменті друкарського і цифрового контента. Так, доходи підрозділу Print/Digital в II кварталі знизилися в річному численні на 26% - до 20,9 млн дол. (роком раніше - 28,3 млн дол.).
Нагадаємо, що минулого місяця засновник журналу Playboy Хью Хефнер запропонував викупити видавництво Playboy Enterprises, оцінивши всю компанію приблизно в 185 млн дол. (з розрахунку 5,50 дол. за папір). Він хоче зробити компанію приватною, але для цього потрібно викупити акції, які йому ще не належать. Зараз 84-річний засновник "імперії" Playboy контролює 69,5% звичайних акцій Playboy класу A і 27,7% звичайних акцій класу B. Він запевняє, що не зацікавлений ні в злитті Playboy Enterprises з іншими компаніями, ні в подальшому перепродажі акцій видавництва.
"На п'яти" Х.Хефнеру наступають власники іншого чоловічого журналу Penthouse. Як стало відомо в середині липня, компанія FriendFinder Networks хоче перебити заявку Х.Хефнера і дістати Playboy собі. FriendFinder Networks пропонує за кожну акцію Playboy Enterprises по 6,25 дол. - майже на 14% більше ціни, запропонованою Х.Хефнером. У компанії заявляють, що зацікавлені перш за все в цифрових активах Playboy.
Напередодні акції Playboy Enterprises закрилися на торгах в Нью-Йорку на позначці 5,39 дол.
Playboy Enterprises Inc. - американська компанія, заснована в 1953 р. Х.Хефнером. Компанії належить журнал для чоловіків Playboy, російська версія якого виходить з 1995 р., і низка інших медіапроектів, зокрема однойменний інтернет-сайт і телеканал Playboy TV. Playboy вважається одним з найвідоміших брендів в світі.