ua en ru

Чисті збитки AIG в I півріччі 2010 р. скоротилися приблизно в 24 рази - до 161 млн дол

Чисті збитки американської страхової групи American International Group Inc. (AIG), що припадають на частку власників звичайних акцій компанії, в I півріччі 2010 р. склали 161 млн дол., що приблизно в 24 рази менше чистих збитків за той же період минулого року у розмірі 3,8 млрд дол. Про це повідомляється в опублікованому сьогодні звіті AIG. Сукупна виручка корпорації в першій половині року знизилася трохи в річному численні - з 40 млрд дол. до 39,9 млрд дол. Доподатковий прибуток від операцій групи, що продовжуються, за січень-червень поточного року склав 3,36 млрд дол. в порівнянні із збитком роком раніше у розмірі 6,16 млрд дол.

За підсумками II кварталу 2010 р. AIG показала чистий збиток на суму 538 млн дол., тоді як роком раніше був зафіксований чистий прибуток у розмірі 311 млн дол. Виручка страховика скоротилася на 16% - з 23,9 млрд дол. до 20 млрд дол. Доподатковий прибуток від безперервних операцій за II квартал ц.р. склав 1,6 млрд дол., перевершивши майже в 10 разів аналогічний показник минулого року на рівні 171 млн дол.

Не дивлячись на квартальні збитки AIG, учасники ринку можуть бути задоволені звітністю компанії. Скоректований прибуток на акцію компанії за II квартал склав 1,99 дол. при консенсус-прогнозі аналітиків, опитаних Thomson Reuters, на рівні 0,99 дол.

AIG пояснює, що отримані в II кварталі збитки обумовлені негрошовим негативним ефектом на суму 3,3 млрд дол., що утворився в результаті переоцінки ділової репутації (гудвілл) від продажу підрозділів ALICO і Nan Shan Life Insurance. Без урахування цього ефекту чистий прибуток AIG за II квартал склав би 1,3 млрд дол., наголошується в матеріалах компанії.

AIG