ua en ru

Чистки в НУ-НС збільшують шанси на підписання договору фракції з БЮТ, - В 'ячеслав Кириленко

Вчорашні чистки в складі фракції Наша Україна - Народна Самооборона наблизять можливість підписання договору про співпрацю між НУ-НС і БЮТ. Про це заявив народний депутат України з фракції НУ-НС В'ячеслав Кириленко.
"Я прихильник підписання договору про спільну опозиційну діяльність між НУ-НС і БЮТ, а після вчорашнього рішення (щодо виключення зі складу фракції ряду народних депутатів) така перспектива стала більш реальною. Я буду пропонувати на засіданні комітету провести загальні збори депутатів від опозиції - БЮТ і НУ-НС, з тим, щоб напрацювати ефективний план спільних дій ", - сказав Кириленко.
Він упевнений, що такі спільні дії будуть в інтересах як самих парламентарів, так і виборців.
Крім того, народний депутат спрогнозував, що чистки в рядах НУ-НС будуть продовжуватися, оскільки "в НУ-НС повинні залишитися опозиційні депутати, як це і декларується з урахуванням офіційної позиції фракції".
Серед іншого, Кириленко зазначив, що питання про зміну керівництва фракції на сьогоднішній день не стоїть.
Нагадаємо, на вчорашньому засіданні фракції НУ-НС було прийнято рішення про виключення зі складу партії тих нардепів, які голосували за підписання Харківської угоди. З фракції були виключені такі депутати: Давид Жванія, Катерина Лук'янова, Володимир Марущенко, Олег Новіков, Олександр Омельченко, Ігор Палиця, Володимир Поляченко, Сергій Харовський, Віктор Шемчук, Микола Круць, Владислав Каськів, Сергій Василенко.