ua en ru

Чистий прибуток Microsoft за I квартал зріс на 34%.

Чистий прибуток провідного світового виробника програмного забезпечення - компанії Microsoft - за I квартал 2010 р. зріс на 34% - до 4,006 млрд дол. порівняно з 2,977 млрд дол., отриманими за аналогічний період роком раніше. Такі дані наведено в опублікованому сьогодні фінансовому звіті компанії.

Виручка Microsoft за звітний квартал зросла на 6% і склала 14,503 млрд дол. (роком раніше - 13,648 млрд дол.). Операційний прибуток компанії за звітний квартал збільшився на 16% - до 5,173 млрд дол. порівняно з 4,438 млрд дол. за аналогічний період роком раніше.

Заснована 1975 р. корпорація Microsoft - світовий лідер у виробництві програмного забезпечення, наданні послуг і розробці інтернет-технологій для персональних комп'ютерів і серверів. Компанія пропонує програмні продукти для ділового та особистого використання. Найвідоміші продукти компанії - операційна система Windows, а також набір програм Microsoft Office. Компанії належить система інтернет-пошуку MSN і поштова служба Hotmail.

У компанії працює близько 80 тис. співробітників. Засновник і керівник Microsoft - Білл Гейтс. Він же є найбільшим акціонером компанії (має 8,7% акцій). Виконавчий директор Microsoft Стів Баллмер володіє 4,4% акцій компанії.