ua en ru

Чистий прибуток іспанської Telefonica в I кварталі 2011 р. знизився на 1,9% - до 1,62 млрд євро

Telefonica SA, друга за величиною в Європі телефонна компанія повідомила про падіння квартального прибутку, оскільки дохід від свого іспанського внутрішнього ринку скоротився, передає Bloomberg. У першому кварталі чистий прибуток знизився на 1,9% до 1,62 млрд євро (2,3 млрд дол.), порівняно з 1,74 млрд євро. Іспанський відділ за звітний період продемонстрував падіння операційного прибутку на 11% до 1,93 млрд євро.

Компанія робить переорієнтування на латиноамериканські ринки, оскільки стан іспанської економіки і велике безробіття не дозволяють досягати поставлених доходів. Виручка від Латинської Америки в I кварталі виросла на 26%, а прибуток - на 0,5 процентного пункту.

Telefonica - іспанська телекомунікаційна компанія. Діючи, головним чином, на ринках Іспанії та Латинської Америки, компанія є однією з найбільших компаній сектора традиційного та мобільного стільникового зв'язку в світі, є четвертою в світі за розміром клієнтської бази і шостою за ринковою капіталізацією. Створена в 1924 р., до лібералізації ринку зв'язку в 1997 р. Telefonica була єдиним оператором телефонного зв'язку в Іспанії. Штаб-квартира знаходиться в Мадриді.