ua en ru

Чистий прибуток гірничодобувної Rio Tinto в I півріччі зріс на 30% - до 7,59 млрд дол

Чистий прибуток британо-австралійської гірничодобувної корпорації Rio Tinto Group, яка припадає на частку акціонерів материнської компанії, в I півріччі 2011 р. виріс на 29,8% - до 7,59 млрд дол. проти 5,85 млрд дол., отриманих роком раніше, повідомляється в звіті Rio Tinto, передає РБК.
Консолідована виручка від реалізації за 6 місяців 2011 р. склав 29,1 млрд дол., що на 18,4% перевищує порівняльний показник річної давності (24,5 млрд дол.) Операційний прибуток концерну збільшилася на 37,8% - до 11,06 млрд дол., роком раніше цей показник становить 8,02 млрд дол.
Базовий прибуток Rio Tinto (з поправками на продані/придбані активи, коливання валютних курсів і разові списання) у січні-червні ц.р. досягла 7,8 млрд дол. (зростання на 35% в порівнянні з I півріччям 2010 р.).Незважаючи на рекордний для компанії показник для перших півріч, прибуток виявився нижчим за прогнози аналітиків, зазначає Reuters.
Rio Tinto - третя за величиною в світі горнодобитчік. У компанії подвійний лістинг - на Лондонській і Австралійській фондових біржах.Британська Rio Tinto Plc. і австралійська Rio Tinto Ltd. об'єднані в групу Rio Tinto. Підприємства групи видобувають і виробляють алюміній, мідь, дорогоцінні камені, вугілля, уран, залізну руду. Більшість операційних активів Rio Tinto розташовані в Австралії і Північній Америці, менша частина виробництва зосереджена в Європі, Південній Америці, Азії та Африці.