ua en ru

Чистий прибуток Ford за 3 міс. 2013 виріс на 15% - до 1,6 млрд дол

Чистий прибуток другого за величиною автоконцерну в США Ford Motor Co. за січень-березень 2013 р. виріс на 15,4% - до 1,61 млрд дол. - у порівнянні з прибутком у 1,40 млрд дол. за січень-березень минулого року. Про це повідомляється в опублікованій сьогодні звітності Ford.

Виручка Ford за минулий квартал склав 35,8 млрд дол., що на 10% більше показника річної давності в розмірі 32,4 млрд дол. Операційний прибуток до сплати податків між тим знизилася на 6,4% і склала 2,15 млрд дол.

Поставки автомобілів Ford дилерам у січні-березні ц.р. збільшилися приблизно на 10% - до 1,5 млн одиниць.

Зниження квартального операційного прибутку Ford головним чином пов'язано із збитками компанії в Європі і Південній Америці. Зокрема, на показники Ford негативно вплинула девальвація національної валюти у Венесуелі.

Тим не менш, результати Ford виявилися кращими за очікування ринку. Скоригований прибуток на акцію Ford склав 0,41 дол., тоді як аналітики прогнозували 0,37 дол на акцію (за даними Reuters).

Компанія Ford Motor з'явилася у США у 1903 р. і з тих пір є одним з провідних світових автовиробників. Автоконцерну належить 65 виробництв в різних країнах; сукупний штат співробітників складає близько 175 тис. чоловік. Компанія випускає автомобілі під брендами Ford і Lincoln. Ford - єдиний автовиробник "детройтської трійки", який обійшовся без урядової допомоги в кризу. Його конкуренти - General Motors і Chrysler - змушені були пройти процедуру банкрутства.

Читайте також: Чистий прибуток автоконцерну Ford у 2012 р. скоротився на 72% - до 5,67 млрд дол