ua en ru

Чистий прибуток Dell за I квартал 2010-2011 фінансового року зріс до 441 млн дол. (на 52%).

Чистий прибуток американського виробника комп'ютерних систем Dell за I квартал 2010-2011 фінансового року (ф. р.), що завершився 30 квітня, збільшився на 52% порівняно з показником за аналогічний період минулого ф. р. (290 млн дол.), і склав 441 млн дол. Такі дані наведено в оприлюдненому сьогодні фінансовому звіті компанії.

Виручка Dell склала 14,87 млрд дол., що на 21% більше, ніж за I квартал минулого ф. р. Прибуток на акцію склав 0,22 дол. - проти 0,15 дол. за аналогічний період минулого ф. р.

Операційний прибуток сягнув 619 млн дол., що на 50% більше, ніж за підсумками I кварталу минулого ф. р. (414 млн дол.).

Компанію Dell з головним офісом в Остіні (штат Техас, США) засновано 1984 р. Dell - світовий лідер у розробці та виробництві комп'ютерних систем і третій за величиною виробник комп'ютерів у світі. Устаткування, продуковане Dell, включає сервери, системи зберігання даних, робочі станції, мережеве обладнання, персональні комп'ютери, ноутбуки та КПК, принтери, багатофункціональні пристрої, монітори, проектори, телевізори.

Виробничі потужності компанії розташовано в Остіні (штат Техас, США), Нешвіллі (штат Теннессі, США), Ельдорадо до Сул (Бразилія), Лімерику (Ірландія), Пінангу (Малайзія) і Сяомині (Китай). Генеральний директор Dell Inc. - її засновник Майкл Делл.